κοισπε

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης
Τομέας Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου

Κοινωνικοί Στόχοι

Επιχειρηματική

Στρατηγική

Μέλι «Άρτεμις»

Επι…μελώς  θεραπευτικό!
Τ ο μέλι «Άρτεμις» είναι ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας και θρεπτικής αξίας, με υψηλή περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκους θυμαριού (Thymus type) και ευκαλύπτου (Eucalyptus), που συλλέγεται από μελισσοκόμους του νησιού της Λέρου και τυποποιείται με διασφαλισμένη διαδικασία ελέγχου παραγωγής τροφίμου (ISO 22000/HACCP) στο εργαστήριο επεξεργασίας και τυποποίησης Μελιού.

Το εργαστήριο έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και φέρει τον κωδικό αριθμό 81-SM-07. Από το 2004 μέχρι και σήμερα το μέλι Λέρου «ΑΡΤΕΜΙΣ» πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές που επιβάλλουν τα διεθνή πρότυπα σε σχέση με την ασφάλεια των τροφίμων και εξάγεται (Αγγλία, Γερμανία, Αυστραλία κλπ).

Το προϊόν προσφέρεται σε γυάλινες συσκευασίες καθαρού βάρους 0,950 Kgr, 0,490 Kgr, και 0,250 Kgr και συσκευάζεται σε χαρτοκιβώτια των 12, 24 και 40 τεμαχίων αντίστοιχα.

Το μέλι Λέρου «Άρτεμις» έχει ιδιαίτερη πολιτισμική και κοινωνική αξία με δεδομένο ότι είναι το πρώτο τυποποιημένο προϊόν κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Δείτε το πιστοποιητικό διασφάλισης ελέγχου παραγωγής τροφίμου (ISO 22000/HACCP)


«Η ΔΕ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΕΛΙ ΑΞΙΟΛΟΓΩΤΑΤΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΦΘΟΝΟΣ ΦΥΕΤΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΕΝ ΛΕΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΦΥΤΑ ΕΙΣ Α ΙΔΙΩΣ ΧΑΙΡΟΥΣΙΝ ΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΥΚΡΑΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΟΝ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΙΝ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ» Απόσπασμα από το βιβλίο του Διον. Οικονομόπουλου: «ΛΕΡΙΑΚΑ ΗΤΟΙ ΧΩΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΡΟΥ», 1988.

ΚΟΙΣΠΕ
Τομέας Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου.
Ο πρώτος Κοινωνικός Συνεταιρισμός στην Ελλάδα!


Η ιστορία του Κ.Θ.Λ.Σημαντικές στιγμές