κοισπε

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης
Τομέας Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου

Κοινωνικοί Στόχοι

Επιχειρηματική

Στρατηγική

2ο Σεμινάριο Πολιτισμικής Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπτεμβρίου, 2024 - 16:20

Από 1 έως 5 Σεπτεμβρίου 2024 με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λέρο  το 2ο Σεμινάριο Πολιτισμικής Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης με θέμα «Από την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στον κοινωνικό μετασχηματισμό-Κοινοτικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις στο πεδίο της ψυχικής υγείας της παιδικής προστασίας και του προσφυγικού».

Την ευθύνη της διοργάνωση είχαν η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών «ΠΛΟΕΣ» με την Ομάδα Ψυχοκοινωνικού Προβληματισμού,  με συνδιοργανωτή τον ΚΟΙΣΠΕ ΤΟΨΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Το σεμινάριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας  και είχε την στήριξη του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου. Συμμετείχε η εταιρεία «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Τις εργασίες του σεμιναρίου παρακολούθησαν επαγγελματίες-εργαζόμενοι σε χώρους ψυχικής υγείας, φοιτητές, ωφελούμενοι των υπηρεσιών ψυχικής υγείας με εμπειρία στην ψυχική νόσο αλλά και πολίτες του νησιού.

Η αποτίμηση των εργασιών ανέδειξε την ανάγκη συνέχισης αυτών των επιμορφωτικών συναντήσεων όπου ανταλλάσσονται εμπειρίες, προβληματισμοί, τοποθετήσεις σε ένα χώρο όπως αυτόν της ψυχικής υγείας, που απαιτεί την επαγρύπνηση όλων των εμπλεκόμενων ώστε να αποφευχθούν οι παλινδρομήσεις και οι αποκλεισμοί και να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συνεργατικότητα με στόχο την υποστήριξη του ”βαλλόμενου» ανθρώπου,  την κάλυψη των αναγκών και την ανάδειξη  των δικαιωμάτων του.

ΚΟΙΣΠΕ
Τομέας Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου.
Ο πρώτος Κοινωνικός Συνεταιρισμός στην Ελλάδα!


Η ιστορία του Κ.Θ.Λ.Σημαντικές στιγμές